A Samoyede a Neked való fajta?

 

 

Láttad a Samoyedeket, hogy milyen gyönyörű kutyák?

Az a szőr, a kedvesség, esetleg, ahogyan kiállításon bemutatták?

Annyira megtetszett, hogy eldöntötted, Neked Samoyede kell?

Gondold át a következőket!

1. Szőr, nagy szőr mindenhol! Vedlés alatt hullik, a szukáknál egy évben kétszer is, ha Neked nincs türelmed fésülgetni vagy kutyakozmetikába vinni, ne akarj Samoyedet!

2. A Samoyedek néha szeretnek ásni. Amennyiben félted kerted épségét, ne akarj Samoyedet!

3. A Samoyede ember-közelben szeret lenni, a házban és néha az ágyban is! Nem szeretik, ha egyedül maradnak. Amennyiben ezeket nem tudod biztosítani neki, ne akarj Samoyedet!

4. Van egy szuper udvarod, és úgy gondolod, hogy biztonságos? A Samoyedek nagy szökőművészek, ha nem foglalkoznak úgy velük, ahogy kellene! Könnyen átmásznak egy magas kerítésen. Soha ne kösd láncra!!!- ez állatkínzás!!! A Samoyede biztonságáért egy szökés-biztos kennel ajánlott, ha ez nem megoldható, válassz más kutyafajtát!

5. Úgy hallottad, hogy a Samoyede nem ugat? Nos, akkor rosszul hallottad! Ugatnak és bizony néha idegesíteni fogják a szomszédot. Ne akarj Samoyedet, ha ezt a szomszéddal nem tudod megértetni!

6. Rohanós Életet élsz?
Nem lenne időd egy héten legalább egyszer átfésülni samoyededet? A Samyk általában könnyen tisztán tarthatók, de hetente legalább egyszer át kell fésülni!

Ha ez nem kivitelezhető, nem Neked való a Samoyede!

Amennyiben a fentiek közül egyik sem jellemző Rád, akkor Gratulálok, a jövőben Tiéd lehet egy SAMOYEDE!!!

Az előzőek mind jellemzőek a Samoyedre, ezek nem genetikai hibák!

A Samoyede egy természetesen intelligens és kreatív kutyafajta!

Egy elhanyagolt Samoyede nagyon hamar fel tudja találni magát, de megfelelő, rendszeres foglalkozással, tanítással, odafigyeléssel azonban a legcsodálatosabb TÁRS EGY SAMOYEDE!

/Forrás: „1996. Samoyed Club of Houston/

NAGYON  KÉREK   MINDEN   KEDVES   ÉRDEKLŐDŐT,  HOGY  KÖLYÖKVÁSÁRLÁS   ELŐTT GONDOLJA  ÁT LELKIISMERETESEN  AZ ELŐZŐEKET!

BARÁTI ÜDVÖZLETTEL

FARKAS-SOÓS ILDIKÓ - BRONZKOSZORÚS MESTERTENYÉSZTŐ

whitesiberian@gmail.com