A White Siberiansuny Samoyed Kennel

 

Bemutatkozás

       Üdvözöllek Oldalunkon!     

                       
 

Welcome in White Siberiansuny Samoyed Kennel!

Soós Ildikó vagyok, a White Siberiansuny Samoyed Kennel tulajdonosa.
Tagja vagyok a Magyarországi Szánhúzó Kutyások Klubjának.
Magyarországon, Kiskunlacházán élünk, Budapesttől 35 km-re, autópályákról is könnyen megközelíthető kennelünk.
Samoyed kiskutyák előjegyezhetők, előzetes kennellátogatással egybekötve.
Kanjaink törzskönyvezett, legalább tenyészszemlével, szűrésekkel rendelkező szukáknak
fedeznek.
 
 

 

A Samoyede-szerelem számomra 1997 tavaszán kezdődött egy Budapesti CACIB kiállításon. Meglátni és megszeretni…. (Akkoriban még spánieleim voltak. Itt állítanék Emléket egyúttal Rizi-Bizi „Jenny”-nek és „Dark” Shadow of Black Mirage-nak).

 1997. őszén került hozzám Kiskunsági Hócsillag Axel, akivel együtt nőttem bele a kiállítások és a tenyésztés Világába. Sajnos Axit korán elveszítettem. 1998-ban került Kennelembe első szuka samoyedem, az akkor 2,5 éves North’s Star First Lady „Sissy”, ez év márciusában megszületett tőle az első White Siberian alom, ezután White Siberian Aidával és a 2003-ban hozzánk került Felsőgöd Gyöngye Charlival folytattam a tenyésztés rögös útját. Aida és Charlie párosításából született HCH White Siberian Hoymarkana Hritzo lett Kennelem kiemelkedő kanja, aki sajnos 2016. februárjában 12 évesen hagyott is bennünket.

A samoyedek szőrápolásával kapcsolatban kedvet éreztem a Kutyakozmetikai szakma elsajátításához, 2000-től Okj-s szakképesítésű kutyakozmetikus vagyok.

2004-ben új vérvonallal frissültünk, ez év őszén került Kennelembe egy igazi samoyede hölgy, HJCH, HDGY, HCH, EuJW Mistique Midnight Donna of Severnaya-sam, akire nagyon büszke vagyok, 9 hónaposan Fiatal Európagyőztes lett 2005-ben, Ausztriában, Tullnban.

2005-ben elértem a Bronzkoszorús Mestertenyésztői címet White Siberian Aida, 

White Siberian Byron, White Siberian Granada of Axel és White Siberian Hoymarkana

Hritzo kutyáimnak köszönhetően.

 

2008-ban újabb falkataggal bővültünk, az igazán karakteres, sikeres, kitűnő vérvonalú Szlovák Import kannal, HJCH, SrbCH Gentle Prince of Yoshi and us „Taro”-val. Köszönöm Jana!

2008. márciusában Donna gyönyörű alommal ajándékozott meg, ebből az alomból megtartottam SrbCH Nefertiti Midnight Benji’s of White Siberian-t, aki egy tipikus samoyede jegyeit képviseli, temperamentumos lány, aki jelenleg öreg napjait éli és most is igazán aktívan teljesít kiállításon, veterán osztályban. 

2007-ben szerettem bele a Canadai Fonzie-ba és a híres Francia Sanna Gourska Kennelben (Tenyésztő: Mme Nadége Dubois) élő unokájába, Cool Attitude de Sanna Gourska „Atti”-ba, akinek „pályafutását”, fejlődését egészen pici kora óta figyelemmel kísértem. 2009-ben az a megtiszteltetés ért, hogy Atti Kennelembe kerülhetett, a féltestvérével együtt, Emblematic Baby De Sanna Gourska "Julie" személyében.

2014. január 31-én nagy veszteség ért, Julie-t tragikus balesetben elveszítettük.
Nyugodj Békében! Drága emléke utódaiban él tovább! 
Fia, Axel Love Hearths of White Siberian enyhíti mindennapjaimban hiányát!
 
2014. nyarán érkezett kennelünkbe Nefertitim és Tarom unokája, Aphrodité.
 
2015 tavaszán ismét bővült kis csapatunk Ladiha's Bjelkier Byfrost "Frosty" személyében, aki mindig elbűvöl tökéletes kiegyensúlyozottságával, gyönyörű maci felépítésével. Köszönöm Milan barátomnak e csodálatos herceget!
 
2015. májusában megszületett számomra a nagy Orosz álom, Erho Balu iz Korolevstva Margarity "Balu" személyében, aki 1 évig Oroszországban vett részt aktívan kiállításokon és tréningeken, így 2016 nyarán érkezett meg kennelembe. Köszönöm Margarita!
 
2016. őszén döntöttem úgy, hogy még egy kislánnyal bővítem falkánk, októberben született meg a kis hercegnő Szerbiában, aki 2017 januárjában érkezett hozzánk Samoyeds Kennel for Love Elektra "Scally" személyében. Csodálatra méltó a tanulékonysága és ringbéli szereplése. Nagyon büszke vagyok rá! Remélem még sok szép eredményt érünk el vele! 
 
2018. nyarán beleszerettem egy szintén karakteres kislányba Lengyelországban. A szuper vévonala mellett a nap minden percében elbűvöl ragaszkodásával, az "Anya itt vagyok, szeress!" tekintetével. :) Halálosan imádnivaló!
Ő Hesztia: Figa Jon Dori Grinol. Show-karrierje jelenleg indulóban.
 
E kiemelkedő Samoyedeim tenyésztéstésével folytatom tovább tenyésztői tevékenységemet. Kiállításokon és Kennellátogatás alkalmával találkozhattok velük. :-)
 

Számomra nagyon fontos, hogy egy Tenyésztő a tevékenységét a megfelelő szakértelemmel és körültekintően, egészséges kutyákkal végezze, ezért 2009. májusában a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületének Szövetsége (MEOESZ) által indított Tenyésztői tanfolyamot elvégeztem, így a MEOESZ ÁLTAL ELISMERT TENYÉSZTŐ lettem.

A tenyésztés mellett mindig nagy hangsúlyt fektetek samoyedeim egészségi állapotára és kitűnő kondíciójára. A helyes táplálási irányt kutyáimnak a Farmina tápcsaládja jelentik. A megfelelő kondíció megőrzéseképpen hetente legalább 3x-4x futunk samyjaimmal. Ez nélkülözhetetlen a kiállításon való bemutatáshoz. 2009-ben eldöntöttem, hogy, ha már rendszeresen futunk, akkor kipróbáljuk magunkat Canicross versenyeken is.

 

Célom a fajta kitűnő temperamentumának, felépítésének, egészségének megőrzése, a Standard-hez legközelebb álló Samoyedek tenyésztése, ezáltal samyjaim teljeskörű egészségi és genetikai szűrése, melyet a legkitűnőbb állatorvosaink végeznek.

Dr  Dávid Zoltán állatorvosi rendelője: Diszplázia- és szemszűrések: https://erdvet.hu

Dr Gábor Edina és Dr Bartha Hajnal: Szülészet, Laboratóriumi vizsgálatok, Bőrgyógyászat: 

Mirr-Murr Állatorvosi rendelő, Ráckeve: www.facebook.com/mirrmurrallatorvosirendelo/?fref=ts

 

Amennyiben White Siberian kiskutyát szeretnél, előtte kérlek olvasd el ezt a tájékoztatót: 

Egy Samoyede a Neked való fajta?cms.whitesiberian.webnode.hu/szakcikkek/a-samoyede-a-neked-valo-fajta-/, ha döntöttél és továbbra is samyt szeretnél, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot: samzelius@windowslive.com, ha csak tanácsot szeretnél, akkor is szívesen állok rendelkezésre.

Mindennapjainkkal Blogunkban találkozhatsz.

https://whitesiberian.blogspot.com 

Köszönöm, hogy megtiszteltél bemutatkozásom elolvasásával !

 

További szép, kedvencekkel töltött időtöltést kívánok!

 

Soós Ildikó

MEOESZ által elismert tenyésztő

Bronzkoszorús Mestertenyésztő

Handling-Grooming